fredag 11 juni 2010

Får en vovve bevaka sitt revir?

Hmmmm...
Denna hundering känns lite kontroversiell. Kontrakattiell?
Det jag vill ha svar på, är: Vad tycker kissekatter om detta?

Jo.
Jag har läst i en del kattbloggar om kissar som heroiskt/tappert/tufft/självklart försvarar sitt territorium mot andra katter. Oavsett om kissen bor i hyreshus, och därmed utnämner en del av den närmaste omgivningen till sitt revir, eller man har en trädgård/tomt som är en avgränsad yta.
Jag drar därmed slutsatsen att katter anser sig ha rätten att morra/fräsa/jaga bort sina fränder.

Men.
Vad händer då om jag, som vovve, jagar bort en katt från min trädgård? Har jag då heroiskt jagat bort en "fiende" eller har jag blivit en dum skällis som beter sig ohyfsat mot en fridens kissekatt?

Har en katt rätt att jaga bort en annan katt, men en hund inte den rätten? Detta är dagens hundering...som jag grunnat rätt länge på...!
*vift vift vift*

3 kommentarer:

 1. Tja, det var en knepig fråga..borde ju vara så att du får jag bort katt på ditt revir tycker vi. Ungefär som vi får jag bort en oinbjuden hund eller katt. Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det är liksom lite mer naturligt vad man bevakar för område, om man har egen tomt. Då får nog främmande akta på sig lite, vare sig tomtägaren är hund eller kisse. Svårare blir etiketten när det gäller mer gemensamma ytor. Hmm. Eh. Får ta till fegissvaret. Allt är relativt. Beror på vems blogg det är. Missens eller skällisens. Ni vet, historien skrivs av vinnaren. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Jja, de e nog en kluri fråga. -Men de vore nog mest rettvist om samma regel geller för en skällis som för en katt! Kanske man måste börja tenka lite på sånt nu när man e vän me en skällis. Mjaosan så knepit... ja tror nog ändå att de får bli som de faller sej från gång te gång. Iblann jagar ju katt katt å hunn hunn å iblann jagar hunn katt å katt hunn. Oj nu tror ja att ja ble alldles yr i skallen av å tenka, men så tror ja nog - tror ja.
  Tass från Conny kloster- å sekerhetskatt

  SvaraRadera